Påskeheks kostume til børn

Er I på jagt efter et godt påskekostume til årets påskefest. Hvad med et påskeheks kostume til børn, som også kan bruges til halloween og fastelavn?

Hekse og påske

I dag forbinder vi mest hekse med Sankthansaften, men før i tiden har hekse også huseret i forbindelse med påsken. Der findes en del beretninger fra 1800-tallets bondesamfund, der fortæller, at heksene aftenen før Skærtorsdag fløj til Bloksbjerg.

Onsdag i påskeugen kaldes også Skt. Skadeaften, fordi man øst for Storebælt mente, at heksene denne aften fløj til sabbat med djævelen. Heksene fløj enten på en skade eller en kost, og de kom tilbage allerede torsdag for at gå i kirke og til alters. På Sankt Skadeaften måtte man sørge for at fjerne alle de redskaber, der kunne bruges som transportmidler for heksene. F.eks.  grisler og rager til de udendørs bageovne. Hvis en heks fløj afsted på sådan én, ville man få dårligt brød året igennem.

Troen på hekse

Heksen er kendt for at være den onde, den luskede og snedige kvinde – i mange eventyr og fortællinger. Hun bruger trolddom og magi med hendes fjender og for at få sin vilje. Hun er mystisk og uanset om hun er ude på at lokke børn til hendes hus af slik eller på udkig efter ingredienser til kendes heksebryg, så er det med at være varsom! 

I flere historier og eventyr dukker der hekse op, oftest bliver de opfattet som ondsindet. Heksefiguren tager udgangspunkt i naturreligionernes mytologi og er blevet videreudviklet gennem folkeeventyr og religiøse skræmmebilleder. 

Men troen på hekse eksisterer ikke kun i bøgerne, faktisk har man siden stenalderen troet på hekse og troldmænd. Men især i 1600-tallet var hekse og troldmænd et meget udskældt folkefærd. Kirken jagtede for det meste kvinder men også mænd og nåede at dræbe mange uskyldige mennesker selvom de mange mennesker faktisk hjalp andre folk med at blive raske fra urter og forskellige medicin. Men hvis mennesket gik hen og døde, kunne de selv gå hen og blive beskyldt for at være heks eller troldmand.

Selv den dag i dag er der stadig folk der lever som hekse og folk der tror på heksenes magiske evner. Hekse i dag er hovedsageligt en gruppe spirituelle, ikke-missionerende mennesker, der arbejder med selvudvikling, intuition, magi, tarokkort, drømmetydning, healing, urter og krystaller.

Når en heks skitseres er det oftest med en høj heksehat, en lang sort kappe, en krum bevortet næse med vorter og med sig har hun som regel hendes flyvende kost, tryllestav og heksegryde.

Der findes et hav af forskellige hekse kostumer til børn. Vi har fundet nogle gode bud på et flot påskeheks kostume til børn frem her: 

påske heks kostume til børn - Påskeheks kostume til børn

Hekse kostume til børn

Hvis du nogensinde skulle møde to hekse på samme tid, en meget stor og meget lille, så betyder det ikke, at du skal blive mest bange for den store. Selv de mindste hekse kan blive utroligt vrede og frem for alt meget bestemte. Miniheks børnekostume inkluderer en sort kjole med lilla og mørkerosa detaljer. Forneden har kjolen tre lag, hvoraf de to øverste er af skinnende stof i satinstil med lilla og lyserød kant, og det underste lag er sort tyl. Øverst har kjolen et lilla kunstbælte med sølvfarvet spænde, korset-lignende design med lilla bånd og sløjfe, samt pink kant og lilla puffede skuldre. Også inkluderet er en hårbøjle med en lille sort heksehat med lyserøde bånd fastsyet. Strømpebukser og sko er ikke inkluderet.

Find kostumet hos Partyking

påskekostume til børn - Påskeheks kostume til børn

Påskeheks kostume

Skal børnene ud og ønske god påske i kvarteret, så duer det almindelige tøj ikke. Nej, hvis man vil se ud som en vaskeægte påskeheks, så har vi den perfekte påskeudklædning her! Et blomstret og sødt forklæde med tørklæde. Alt der behøves! Suppler med en trøje, sminke og en lille kurv, som børnene kan lægge påskeæggene i.

Påskeheks Forklæde & Tørklæde består af et blomstret forklæde med garneringer og et matchende tørklæde. Der er et bindebånd i taljen og halsen på forklædet, tørklædet er trekantet og bindes bagom nakken.

Find kostumet hos Partyking

klassisk påskeheks kostume til børn - Påskeheks kostume til børn

Klassisk hekse kostume

Er det tid til at besøge Bloksbjerg kan man ikke være iklædt hvad som helst. Med dette flotte hekskostume vil dit barn smelte galant ind i heksemængden!
Klassisk Heksekostume til Børn indeholder en sort, ærmeløs kjole med tværgående søm i livet samt et rød- og hvidternet hovedtørklæde.

Find kostumet hos Partyking

Skærmbillede 2019 03 19 kl. 22.43.47 734x1024 - Påskeheks kostume til børn

Heks børneudklædning

Hekse kan også være søde. Klæd din datter ud som en glad lille heksepige i denne fine kjole med tyl, bånd og andre fine detaljer. Dertil medfølger en sort, spids heksehat med pink kantbånd.

Find kostumet hos Temashop

Skærmbillede 2019 03 19 kl. 22.50.21 814x1024 - Påskeheks kostume til børn

Påskeheks børnekostume

Dette hekse kostume til piger består af en kjole og en hat (strømpebukser og sko er ikke inkluderet). Den korte kjole er med sort og violet farve på brystet. Den har et falsk snøreliv foran og korte violette pufærmer. Den nederste del af kjolen er sort med takker. Den er dækket med et orange stof af flor med motiver af edderkopper i deres spind. Nederst på kjolen er der også en underkjole til at give mere fylde. En spids hat fuldender dette outfit. Den er sort med et lilla bånd.

Find kostumet hos Vegaoo

Skærmbillede 2019 03 19 kl. 22.52.55 719x1024 - Påskeheks kostume til børn

Pink heksekostume til børn

Dette pink hekse kostume til piger består af en kjole og en hat (sko og kost er ikke inkluderet). Kjolen er sort med en fløjlsvirkning ved brystet. Midt på forsiden er kjolen udsmykket med et pink satin stof med en uægte gult snøreliv. Den har korte pufærmer i pink og gul satin. De er elastiske og har pink pailletter i kanteren. Et lang gennemsigtigt stof af flor slynger sig langs underarmene. Det nederste af kjolen er i pink satinstof. Den er dækket med flere kortere stykker stof af flor, der tilsammen er med til at give fylde. Heksens spidse hat er sort.

Find heksekostumet hos Vegaoo

SE OGSÅ: Påske kostume til voksne

SE OGSÅ: Hekse kostume til børn

SE OGSÅ: Påskehare kostume 

Indlægget Påskeheks kostume til børn indeholder affiliatelinks

pinit fg en rect red 28 - Påskeheks kostume til børn

error: Content is protected !!