Sidste skoledag

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Hvert eneste år bliver sidste skoledag fejret landet over, og mange elever har ventet spændt og planlagt længe for at gøre det til årets fedeste dag. Sidste skoledag er en dag, der skal fejres med manér – nu er det tid til fest og ballade.

Er du klar til sidste skoledag? De bedste kostumer til et brag af en dag  – Sidste skoledag – et højdepunkt for alle, der vinker farvel til skolebænken! Sidste skoledag er og bliver en festdag, hvor den gerne må få fuld skrue iført et festligt kostume. Sidste skoledag er dagen, hvor der skal festes igennem, og både dag og nat byder på fest som aldrig før. Og feststemningen ryger helt til tops, når der bliver festet til den lyse morgen i sjove og underholdende sidste skoledags kostumer.

Sidste skoledag er et vidt begreb, der er jo en sidste skoledag for folkeskoler, gymnasier, aftenskoler osv., alle studerene vil på sigt deltage i en “sidste skoledag” uanset uddanelse. Det er dog noget ekstra særligt for de mange niende klasser i folkeskolen. Det er jo første gang man oplever en sidste skoledag. Formentlig er det også den længste sammenhængene skoleperiode uden sabbatår og andre pauser, som er ved at være afsluttet. Så selvfølgelig skal det fejres! Til den særlige dag er der opstået nogle traditioner, som måske ikke giver meget mening, men alligevel altid er en del af elevernes sidste skoledag.

Udklædning og karamelkastning – Sidste skoledag traditioner

Eleverne klæder sig ud i sjove kostumer, og er man heldig får man også at se nogle lærerer iklædt tossede kostumer. Trådte man ind på skolen uvidende om at det var sidste skoledag, kunne man nemt forveksle dagen med fastelavn. Men hvorfor klæder man sig ud? og hvor længe det har stået på? Det findes der i skrivende stund ikke et kvalificeret svar på, selvom mange kloge menneske har forsøgt at finde svaret.
Et godt bud kunne være, at markedet for kostumer og andet gøgl er vokset markant. Udbyderne med deres stærke markedsføring og online tilstedeværelse, har bestemt ikke tænkt sig at lade det gå af mode at klæde sig ud.

Udklædningen er 1 ud af 2 traditioner, som sidste skoledag i folkeskolen kan byde på. Der skal selvfølgelig også kastes med karameller – Big Ben karameller – vel at mærke! Det er med god grund at især drengene glæder sig til at kaste med karameller. Målet er nemlig at ramme de yngre elever i klasserne under niende klasserne, og se dem kæmpe for at få hænderne i de lækre karameller. Skolernes reglement om karamel traditionen varier meget, men der er næsten altid nogle regler, så man undgår at karamelkastningen eskalerer.Det er en tradition som fornyer sig hele tiden, og tendensen i de seneste år har været, at kostumerne skulle gøres sjovere, flotter og mere kreative. Glemmer man sin udklædning, falder man altså mere udenfor, end man måske gjorde for 5 år siden.

Igen har vi med en tradition at gøre, hvor man ikke rigtig er klar over hvorfor man gør det. Har karamellerne eller kastningen en særlig betydning? Det er der ikke noget der tyder på. Nogle påstår dog at disse traditioner kan sammenlignes med andre overgangsritualer.

Er du klar til sidste skoledag?

Klik her for at se de kostumer der hitter som sidste skoledag kostume

 

visbanner - Sidste skoledag

 

pinit fg en rect red 28 - Sidste skoledag

error: Content is protected !!