Lucia kjole til voksne

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Her finder du Lucia kjole og Luciakrone til voksne

Luciadag er festen for den hellige Lucia. Lucia bar lys på hovedet for at hjælpe de fattige med begge hænder. Den 13. december hvert år, går børn luciaoptog i skoler og børnehaver, på plejehjem og arbejdspladser. Det er en smuk tradition og en festdag for lyset og den hellige Lucia. Historien om Lucia fortæller at hun er en ung kvinde, der levede i 300-tallet i byen Syrakus på Sicilien/Italien. Her delte mad ud til de fattige, og bar lys på hovedet for at have begge hænder frie til at hjælpe.

Særligt i Sverige er Luciadagen meget vigtigt og ifølge Nordisk historie, var Lucianatten efter den gamle kalender, den længste nat på året. Dengang troede man på at årets længste nat var fyldt med trolddom og ånder. Derfor skulle man blive indenfor, i frygt for hvad der end var derude. I dag ved vi at der hverken er trolddom den nat, eller natten efter Lucia dag ikke er den længste i året. 

Omkring år 1920 havde festen i Sverige fundet sin endelige form med en hvid kvindelig Luciabrud med lys i håret, 3 stjernedrenge samt et ubestemt antal kvindelige terner. Fra Sverige spredte skikken sig til Danmark efter besættelsestiden og blev sidst i 1900-tallet også brugt ved nogle kirkers adventsgudstjenester. Uanset om man er religiøs eller ej, så er Lucia optoget smukt, med korsang, lys i mørket og hvide engleagtige Lucia brude i optog. 

Et Lucia kostume eller en Lucia kole er kendetegnede ved at være en hvid kjole der går helt ned til gulvet og som er langærmet og går helt op i halsen. Det er normalt at den forreste i optoget er Lucia bruden, med lyskrans i håret. Alle i optoget bærer et lys i hænderne. Om det er et levende lys eller et elektrisk lys, afhænger oftest af sikkerheden og alderen på de børn der går Lucia optog. 

Nedenfår får du overblik over de bedste Lucia kjoler / Lucia kostumer, der findes på det danske marked

 

lucia kjole til voksne lucia kjole kvinder klassisk lucia kjole

Lucia kjole til voksne

En hvid, klassisk Luciakjole med krave og blondedetaljer. Dragten er fremstillet af 100% bomuld og vaskes ved 30 grader. One size (voksenstørrelse).

Find den fine Lucia kjole hos PartyKing

 

Lucia engel kostume til voksne lucia tøj kvinder

Santa Lucia kjole til Lucia optog

Med dette kostume bliver du en smart engel, med ærbar lang kjole, guld bælte og glorie. Kostumet kan med fordel også bruges som Lucia kostume , så du kan være med i luciaoptoget. Santa lucia har en lang hvid kjole på og bærer en krans på hovedet med lys.

Find denne Lucia kjole hos Temashop

 

lucia kjole til mænd luciakjole voksne lucia herre luciakjole dreng kostume til luciaoptog hvid kjole lucia

Luciakjole til mænd

En hvid, klassisk stjernedreng-kjortel med krave eller en luciakjole til mænd. Er luciaoptoget obligatorisk i år og skal den store dreng/mand med i optoget, så overvej denne luciakjole med lange ærmer og en polokrave.

Find kostumet hos Partyking

lucia kjole teen santa lucia kjole til store piger luciakjole str 156 lucia kjole til teenager kjole til luciaoptog

Lucia kjole til teens

Skal I lave Lucia optog til den 13. december? Så overvej at investere i en Lucia kjole som denne. Den er lang, hvid og har lange ærmer og en fin krave. Bæltet er ikke inkluderet. Overvej om I skal have ens bælter på. Lucia kjolen fås i størrelser fra størrelse 134-164. 

Find den fine Santa Lucia kjole hos Temashop

 

lucia krone med lys santa lucia krans med elektrisk lys luciakrone med led lys

Elvvs findes både Luciakrone / Lucia krans samt Lucia ternelys til hele Lucia optoget. Begge dele er med elektriske LED lys og bruger batterier. Lucia Ternelys er med guld håndtag mens Luciakransen er med 5 stager i guld og dekorative stjerner som pynt. Find Luciakrans med lys og Lucia ternelys her hos PartyKing

 

LÆS OGSÅ: Jomfru Maria kostume til voksne

LÆS OGSÅ: Engel kostume til voksne

LÆS OGSÅ: Lucia kjole til børn

 

Indlægget Lucia kjole til voksne indeholder affiliatelinks

 

En mening om “Lucia kjole til voksne

Lukket for kommentarer.

error: Content is protected !!