Lucia kjole til børn

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Her finder du Lucia kjole og Luciakrone til børn

Luciadag er festen for den hellige Lucia. Lucia bar lys på hovedet for at hjælpe de fattige med begge hænder. Den 13. december hvert år, går børn luciaoptog i skoler og børnehaver, på plejehjem og arbejdspladser. Det er en smuk tradition og en festdag for lyset og den hellige Lucia. Historien om Lucia fortæller at hun er en ung kvinde, der levede i 300-tallet i byen Syrakus på Sicilien/Italien. Her delte mad ud til de fattige, og bar lys på hovedet for at have begge hænder frie til at hjælpe.

Særligt i Sverige er Luciadagen meget vigtigt og ifølge Nordisk historie, var Lucianatten efter den gamle kalender, den længste nat på året. Dengang troede man på at årets længste nat var fyldt med trolddom og ånder. Derfor skulle man blive indenfor, i frygt for hvad der end var derude. I dag ved vi at der hverken er trolddom den nat, eller natten efter Lucia dag ikke er den længste i året. 

Omkring år 1920 havde festen i Sverige fundet sin endelige form med en hvid kvindelig Luciabrud med lys i håret, 3 stjernedrenge samt et ubestemt antal kvindelige terner. Fra Sverige spredte skikken sig til Danmark efter besættelsestiden og blev sidst i 1900-tallet også brugt ved nogle kirkers adventsgudstjenester. Uanset om man er religiøs eller ej, så er Lucia optoget smukt, med korsang, lys i mørket og hvide engleagtige Lucia brude i optog. 

Et Lucia kostume eller en Lucia kole er kendetegnede ved at være en hvid kjole der går helt ned til gulvet og som er langærmet og går helt op i halsen. Det er normalt at den forreste i optoget er Lucia bruden, med lyskrans i håret. Alle i optoget bærer et lys i hænderne. Om det er et levende lys eller et elektrisk lys, afhænger oftest af sikkerheden og alderen på de børn der går Lucia optog. 

Nedenfår får du overblik over de bedste Lucia kjoler / Lucia kostumer, der findes på det danske marked

 

hvid lucia kjole lucia kostume lucia tøj

Lucia engel kostume til børn

Det søde engle Lucia kostume er oplagt både til krybbespillet til jul og Lucia dag. Til Luciaoptog ville den være helt perfekt. En hvid, klassisk luciadragt i børnestørrelse med blondedetaljer på kraven. Dragten er fremstillet af 100% bomuld og skal vaskes ved 30 grader. Luciakronen medfølger ikke, men kan tilkøbes samme sted.

Find den fine Lucia kjole hos PartyKing

 

lucia kjole til børn santa luciakjole piger skt lucia hvid kjole lucia optog kjole

Santa Lucia kjole til Lucia optog

Fin kjole til årets Lucia optog i børnehaven eller i skolen. Fin kjole med lange ærmer og sød krave. Kjolen er enkel og helt igennem en Santa Lucia kjole til børn. Det kan være en god idé at købe den lidt stor, så der er plads til tøj indenunder. Hvis der er lidt lang, kan det ligges op og ligges ned, året efter. Der findes 3 størrelser af denne fine Lucia kjole: Str. S (92-104) Str. M (110-116) og Str. L (122-134)

Find denne Lucia kjole hos Temashop

 

lucia kjole dreng stjernedreng kostume lang hvid kjole kostume

Stjernedreng – Lucia tøj

Et hvidt klassisk stjernekostume til børn. Dragten er fremstillet af 100% bomuld og skal vaskes ved 30 grader.

Find kostumet hos PartyKing

 

lucia kjole teen santa lucia kjole til store piger luciakjole str 156 lucia kjole til teenager kjole til luciaoptog

Lucia kjole til teens

Skal I lave Lucia optog til den 13. december? Så overvej at investere i en Lucia kjole som denne. Den er lang, hvid og har lange ærmer og en fin krave. Bæltet er ikke inkluderet. Overvej om I skal have ens bælter på. Lucia kjolen fås i størrelser fra størrelse 134-164. 

Find den fine Santa Lucia kjole hos Temashop

 

luciakrone ternelys luciakrone med LED lys ternelys LED

Luciakrone med LED lys og ternelys

Det er smukt med levende lys, men også farligt blandt små børn. Alternativet er LED lys – Luciakrone med elektiske lys og ternelys med LED. 

Find Luciakrans og ternelys med LED lys hos PartyKing

lucia krone med lys santa lucia krans med elektrisk lys luciakrone med led lys

Elvvs findes både Luciakrone / Lucia krans samt Lucia ternelys til hele Lucia optoget. Begge dele er med elektriske LED lys og bruger batterier. Lucia Ternelys er med guld håndtag mens Luciakransen er med 5 stager i guld og dekorative stjerner som pynt. Find Luciakrans med lys og Lucia ternelys her hos PartyKing

 

LÆS OGSÅ: Lucia kjole til voksne

LÆS OGSÅ: Jomfru Maria kostume til børn

LÆS OGSÅ: Engel kostume til børn

LÆS OGSÅ: Nisse kostume til børn

LÆS OGSÅ: Alfekostume til børn

LÆS OGSÅ: Snemand kostume til børn

 

Indlægget Lucia kjole til børn indeholder affiliatelinks

 

error: Content is protected !!