Nisse kostume til baby

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Skal hele familien til julefest eller have taget årets julefoto, men mangles der et kostume til familiens baby så er et nisse kostume til baby, den oplagte udklædning til den kommende julefest.

Til julen hører hygge, lys i mørket, gaver, småkagebagning og selvfølgelig selveste julemanden. Med et nisse kostume til baby er familiens mindste klar til at deltage i årets julefest.

På loftet sidder nissen med sin julegrød,
sin julegrød, så god og sød,
han nikker, og han spiser, og han er så glad
for julegrød er hans bedste mad.
Men rundt omkring står alle de små rotter,
og de skotter, og de skotter:
“Vi vil så gerne ha’ lidt julegodter,”
og de danser, danser rundt i ring.

Dette er nok en af de sange som de fleste af os forbinder med julen og det er da også en populær sang når der skal danses rundt om juletræet, særligt blandt de yngre deltagere.

Troen på nisser

Men troen på nissen har stået på længe, faktisk melder historien i følge historikerne at nissernes forfædre var de romerske husguder, også kaldet lares. I Romerriget var det da også en udbredt skik at man havde en lille træfigur stående ved ildstedet, som man gav mad og drikke til, til gengæld sørgede træfiguren for lykke og ro i det hjem den havde til huse. Men blev træfiguren ikke behandlet ordentligt, kunne det gå rigtigt galt.

Traditionen med husguden bredte sig i begyndelsen af vores tidsregning ud over Romerrigets grænser. I den europæiske overtro levede husguderne videre som nisser, der både var drillepinde og hjemmets skytsånder.

I Norden blev nissen en gårdnisse – eller en gårdbo – som boede på loftet i laden eller over stalden. Fra 1800-tallet var gårdboen typisk klædt i gråt og iført rød tophue. Nisser hjalp bonden og passede på gårdens beboere og afgrøder, hvis blot han sørgede for at give nisserne et fad sødgrød med smørklat lørdag aften og ved højtiderne, fx til jul.

Den dag idag tror mange stadig på nisser og hos mange familier er det da også en udbredt tradition at man stiller risengrød til nissen i julemåneden, så nissen ikke driller. For når først en nisse er drillesyg er der ikke grænser for hvad han/hun kan finde på. Særligt over de seneste år er det blevet populært med en nissedør til nissen

Idag skitseres de fleste nisser i samme farver som Julemanden og Julemandens kone, nemlig rød og hvid.

nisse kostume til børn og baby baby julekostume nisse udklædning til baby julefoto kostume til barn

Nissekostume til 6 mdr – 4 år

Den lille nissedreng er klar til at hjælpe julemanden med at få gaverne klar til juleaften. Dette jule nissekostume er perfekt til juleafslutninger eller andre julearrangementer, så bliv klædt ud som en lille julemand i dette nissekostume til børn.

Find kostumet hos Temashop

 

LÆS OGSÅ: Juletræ kostume til børn

LÆS OGSÅ: Snemand kostume til børn

LÆS OGSÅ: Nissekostumer til større børn

SE OGSÅ: Engel kostume til børn

 

 

Indlægget Nisse kostume til baby indeholder affiliatelinks

 

2 meninger om “Nisse kostume til baby

Lukket for kommentarer.

error: Content is protected !!