Gladiator kostume til børn

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Er dit barn til Gladiator kampe på film? Eller har han/hun en særlig interesse for Romerriget? Og skal dit barn til temafest eller fastelavn? Så kunne et gladiator kostume til  være en god idé. Et gladiator kostume til børn kan bruges til fastelavn, temafest eller til lej derhjemme.

En Gladiator var i reglen en krigsfange eller slave. De var ejet af en træner, der trænede dem til at underholde i menneskekampe med farlige våben, eller til at være krigere i kampen om nyt land. En gladiator er derfor en proffesionel kriger. Nogle af dem var tidligere krigsfanger og slaver, mens andre frivilligt meldte sig til træning og kampe – muligvis for spænding og anerkendelse, måske for at vinde en præmie.

De fleste gladiatorers liv var ganske kort. Chancen for at overleve den første kamp var lille. De færreste blev mere end 30 år eller nåede at kæmpe meget  mere en 10-12 kampe. Frie mænd, der frivilligt indgik en gladiatorkontrakt for et antal kampe eller år, var publikums yndlinge. Henrettelsen af dødsdømte forbrydere fungerede som pauseunderholdning mellem dyrekampe og de egentlige gladiatorkampe på skarpe våben. Tidsmæssigt kan Gladiatorerne dateres tilbage til flere hundrede år før år 0. Gladiatorkampe blev først forbudt i det 3. århundrede, hvor det kristne syn på menneskeliv, gjorde at kampene forargede mere end de underholdte. Kampe med dyr fortsatte og tyrefægtning er et levn fra denne tid. 

Det største slaveoprør nogensinde blev anført af gladiatoren Spartacus. Han var en desertør og bandit, men udviklede sig til et militærgeni, som ledte 70.000 slaver til kamp mod Romerriget. Han var en slave på flugt, og han ville føre slaverne ud af Romerriget. Han var derfor ikke ude på at omstyrte det romerske samfund. Men det er muligt, at han ville oprette en fristat for slaver på Sicilien. Det var en revolutionær tanke i oldtidens slaveøkonomier.

Spartacus vandt over adskillige legioner i Italien og man mener at han ville skabe et land hvor slaverne kunne være frie. Det endte dog skidt for Spartacus og hans hær da de romerske krigere slog Spartacus ihjel ved et slag og henrettede efterfølgende alle krigsfanger. Langt senere i historien blev Spartacus et symbol på de undertrykte massers kamp mod magthaverne og overklassen. 

Et gladiator kostume findes både til mænd og kvinder. En gladiator er en kriger – derfor er et våben en nødvendighed. Se de mange muligheder for et gladiator kostume og tilbehør nedenfor.

kostume romerriget romersk soldat børnekostume

Romersk børnesoldat – fastelavnskostume

Du bliver en rigtig flot kriger i dette kostume med dekorativ print og rød kappe. Bemærk sandalerne medfølger ikke. Kostumet består af Tunika, Kappe, Arm og Ben Covers.

Find kostumet hos Temashop

 

Tilbehør til gladiator kostume til børm

gladiator kostume til voksne gladiator kostume tilbehør gladiator våben udklædning

Du kan vælge at være en gladiator der kæmper med sine bare næver – hvis ikke, så skal du have et våben med. Om ikke andet, så skal der våben til at holde våbenhvilke, ikke sandt? Et gladiator sværd findes som tilkøb til gladiator kostumet.

Spartansværdet øverst i venstre side af billedet er fremstillet af plast, og ser nogenlunde ud, som de klassiske, græske sværd så ud for 2000 år siden, dengang antikken ikke var så antik, og demokratiet var helt friskt.

Gladiatorsværdet nederst i venste side af billedet, er lavet af plastik og er designet som et klassisk romersk sværd der blev brugt af gladiatorer, romere og grækere for omkring to tusind år siden. Det er 57 cm langt og klar til kamp.

 

Indlægget Gladiator kostume til børn indeholder affiliatelinks til troværdige danske webshops

 

LÆS OGSÅ: Robin Hood kostume til børn

LÆS OGSÅ: Gladiator kostume til voksne

2 meninger om “Gladiator kostume til børn

Lukket for kommentarer.

error: Content is protected !!