1001 nat eventyr – Arabiske kostumer til voksne

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Er du vild med det eksotiske og mellemøsten, så er et 1001 nat eventyr eller et arabisk kostume til voksne da et oplagt kostume til den kommende temafest, sidste skoledag eller karneval.

Uanset om du påtænker at finde et arabisk prins kostume, arabisk ganster kostume, oliesheik kostume, mavedanser kostume eller arabisk prinsesse kostume, så giver vi dig her overblikket over mulighederne for et arabisk kostume i vaskeægte 1001 nat eventyr. 

1001 nat er hovedværket af arabisk folkelig fortællekunst. 1001 nat hedder på arabisk Alf layla walayla, og er en kæmpe stor samling af eventyr og sagn fra forskellige kulturer i mellemøsten. Den er nedskrevet igennem flere forskellige tidsperioder, hvilke har givet forskellige former for historier og eventyr. 1001 nat eventyr har sin oprindelse i et persisk mesterværk Hezar afsane der betyder 1000 historier og er en eventyrsamling. Mesterværket er fra 800 tallet. 300 år senere er første gang vi hører begrebet 1001 eventyr – nu på arabisk. Tallet 1001 betyder nu en stor og uoverskuelig mængde af eventyr. 

Kong Shahriyar

Rammefortællingen handler om kong Shahriyar. Han har dræbt sin dronning, der har bedraget ham, og som hævn over kvinder generelt, gifter han sig med den ene unge pige efter den anden og dræber dem efter bryllupsnatten. Men den kloge og modige vesirdatter Sheherezade gifter sig med ham og redder livet ved at fortælle ham eventyr, nat efter nat. Motivet stammer fra Indien.

De ældste dele af samlingen, især eventyr med feer og jinner, kommer fra de oprindelige persiske eventyr, mens de yngre eventyr og Harun al-Rashid og Sindbad Søfareren, er arabiske og kommet til samlingen efterfølgende.

Gennem hele middelalderen var 1001 eventyr i stadig udvikling, med en kerne af omkring 300 forfællinger og eventyr, som grundstamme. Historierne blev fremført mundtligt af professionelle fortællere ved fester, i caféer og på samlingssteder. Hver fremfører af eventyr, havde sit eget repertoire, og kun lejlighedsvis blev en samling nedskrevet.

Ali Baba og Aladdin

I den vestlige verden er nogle af de mest kendte 1001 nat eventyr, historierne om “Ali Baba og de fyrretyve røvere” og “Aladdin”. Men faktisk er netop disse historier tilføjet samlingen i forbindelse med at europæerne fik øjnene op for det fantastisk værk. Begge historier blev tilføjet samlingen i forbindelse med oversættelser til europæiske sprog i 1600 tallet. 

1001 eventyr er som navnet også indlysende fortæller – en udefinerbar mændge af eventyr og fortællinger fra og om mellemøsten. 1001 nat eventyr har en stor medindflydelse på hvordan vi idag opfatter de arabiske lande og hele mellemøsten, for et eksotisk og mytisk sted, og et hjemsted for ødselhed og erotiske eskapader. 

Et arabisk kostume er oplagt til både fastelavn, udklædning til temafesten, karneval eller sidste skoledag. Alle steder hvor du går efter et mystisk eksotisk look. Der er efterhånden lavet flere forskellige arabiske kostume til voksne. Hvis du skal til 1001 nat temafest eller en Disney temafest, så find inspiration her. 

ørkenprins kostume 1001 nats udklædning aladdin udklædning voksenkostume

Ørkenprins kostume

Aladdin kostume som prins. Kostumet er et Aladdin kostume, som Aladdin efter kan har erobret Prinsesse Jasmins hjerte. Er skønt Disney kostume eller eventyrligt 1001 nats kostume.

Find kostumet hos Temashop

aladdin udklædning til voksne 1001 nat udklædning voksenkostume egyptisk kostume

Aladdin voksenkostume

Tag det flyvende tæppe til næste temafest, og ager Disney’s sjoveste helt Aladdin for en aften, så garantere vi at du bliver festens mest populære gæst. For at transformere dig om til Aladdin, modtager du i pakken en rød vest, blå bukser, guldfarvede skocovers og et guld bælte, samt en guldfarvet turban.

Find kostumet hos Temashopluksus jasmin kostume til voksne

Luksus arabisk prinsesse kostume til voksne

Tag dette kostume på for at befinde dig i en helt ny verden for en aften. Jasmine er en utrolig smuk og eventyrlig prinsesse, så dette outfit er perfekt til den, der søger lidt spænding til maskeraden. Her får du et kostume, der forestiller prinsessen Jasmine fra Disneyfilmen Aladdin. Kostumet omfatter en blå jumpsuit med gulddetaljer og bølgende stof samt et guldfarvet pandebånd.

Find kostumet her hos Temashop

arabisk sheik kostume arabisk kostume karneval sidste skoledag 1001 nat kostume arabisk udklædning

Arabisk sheik kostume til voksne

Giv den gas som oliesheik i lang hvid kjortel, tørklæde på hovedet og Jesus sandaler. Ja sådan ser de rigeste ud i den arabiske del af verden. Ingen dyre suits. Og det siges at at sådan en land kjole er viiiirkelig behagelig at have på! Indtil dig på at ALLE vil dunke dig for en drink – su har jo penge nok!!! Find solbriller og bling bling smykkerne frem og wupti – du er klar til at holde fest og måske samle dig et lille harem?

 Find dit oliesheik kostume til voksne hos Temashop

egyptisk kostume til voksne arabisk udklædning persisk kostume aladdin kostume til voksne fattig kostume

Aladdin udklædning

Ønsk med omhu, Aladdin. For hvis du kommer i besiddelse af en magisk lampe, skal du tænke dig godt om. Klæd dig ud som en af Disneys sjoveste helte, nemlig Aladdin. Med lidt hjælp fra Ånden i lampen; Genie, kan du være heldig at møde en ægte prinsesse!

Find kostumet hos Temashop

 

egyptisk røver kostume arabisk kostume 1001 nat kostume arabisk udklædning hvidt kostume arabisk kostume til voksne

Egyptisk røver kostume til voskne

“Egyptisk røver kostume” Det var ikke lige det kostume du søgte efter vel? Der skal være skurke i ethvert eventyr – også i dem fra 1001 nats eventyr. Så selvfølgelig er der røvere og banditter, ellers var der jo heller ingen helte. Vil du tage tjansen og sørge for at være så bad boy agtigt som muligt, så prinsen kan tage æren, prinsessen og det halve kongelige, når festen kører på sidste omkvæd? Tag en fægtekamp men den arabiske prins og lad ham betale for øllet mod at du tager nederlaget. 

Find det egyptiske røver kostumet hos Temashop

 

Fandt du det 1001 nat eventyr kostume til voksne du ledte efter?

arabisk kostume til voksne 1001 nats kostume arabisk udklædning prinsesse jasmin kostume til voksne genie kostume sheik kostume til voksne beduin kostume sultan kostume

 

LÆS OGSÅ: 1001 nat eventyr kostumer til børn

LÆS OGSÅ: Dronning Kleopatra kostume til voksne

LÆS OGSÅ: Egyptiske gudinde kostume til kvinder

 

Indlægget 1001 nat eventyr – Arabiske kostumer til voksne indeholder affiliatelinks

error: Content is protected !!