1001 nat eventyr – Arabiske kostumer til børn

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Har du et barn der skal spille med i et skuespil om Aladdin eller Ali Baba og de fyrretyve røvere? Eller er junior bare vild med det ekspotiske og mellemøsten? Så er et 1001 nat eventyr eller et arabisk kostume til børn, da et oplagt kostume til den kommende fastelavn eller leg i hjemmet.

Uanset om du påtænker at finde et arabisk prins kostume, arabisk ganster kostume, oliesheik kostume, mavedanser kostume eller arabisk prinsesse kostume, så giver vi dig her overblikket over mulighederne for et arabisk kostume i vaskeægte 1001 nat eventyr. 

1001 nat er hovedværket af arabisk folkelig fortællekunst. 1001 nat hedder på arabisk Alf layla walayla, og er en kæmpe stor samling af eventyr og sagn fra forskellige kulturer i mellemøsten. Den er nedskrevet igennem flere forskellige tidsperioder, hvilke har givet forskellige former for historier og eventyr. 1001 nat eventyr har sin oprindelse i et persisk mesterværk Hezar afsane der betyder 1000 historier og er en eventyrsamling. Mesterværket er fra 800 tallet. 300 år senere er første gang vi hører begrebet 1001 eventyr – nu på arabisk. Tallet 1001 betyder nu en stor og uoverskuelig mængde af eventyr. 

Kong Shahriyar

Rammefortællingen handler om kong Shahriyar. Han har dræbt sin dronning, der har bedraget ham, og som hævn over kvinder generelt, gifter han sig med den ene unge pige efter den anden og dræber dem efter bryllupsnatten. Men den kloge og modige vesirdatter Sheherezade gifter sig med ham og redder livet ved at fortælle ham eventyr, nat efter nat. Motivet stammer fra Indien.

De ældste dele af samlingen, især eventyr med feer og jinner, kommer fra de oprindelige persiske eventyr, mens de yngre eventyr og Harun al-Rashid og Sindbad Søfareren, er arabiske og kommet til samlingen efterfølgende.

Gennem hele middelalderen var 1001 eventyr i stadig udvikling, med en kerne af omkring 300 forfællinger og eventyr, som grundstamme. Historierne blev fremført mundtligt af professionelle fortællere ved fester, i caféer og på samlingssteder. Hver fremfører af eventyr, havde sit eget repertoire, og kun lejlighedsvis blev en samling nedskrevet.

Ali Baba og Aladdin

I den vestlige verden er nogle af de mest kendte 1001 nat eventyr, historierne om “Ali Baba og de fyrretyve røvere” og “Aladdin”. Men faktisk er netop disse historier tilføjet samlingen i forbindelse med at europæerne fik øjnene op for det fantastisk værk. Begge historier blev tilføjet samlingen i forbindelse med oversættelser til europæiske sprog i 1600 tallet. 

1001 eventyr er som navnet også indlysende fortæller – en udefinerbar mændge af eventyr og fortællinger fra og om mellemøsten. 1001 nat eventyr har en stor medindflydelse på hvordan vi idag opfatter de arabiske lande og hele mellemøsten, for et eksotisk og mytisk sted, og et hjemsted for ødselhed og erotiske eskapader. 

Et arabisk kostume til børn er oplagt til både fastelavn, udklædning til temafesten eller bare sjov og leg derhjemme. Alle steder hvor du går efter et mystisk eksotisk look. Der er efterhånden lavet flere forskellige arabiske kostume til børn. Hvis junior skal til Disney temafest, så find inspiration her. 

 

arabisk kostume til børn arabisk prins børnekostume aladdin kostume til drenge arabiens drøm kostume til børn

Arabisk drømme prins kostume til børn

Er dit barn inviteret til udklædningsfest eller fest med Tusind og En Nat-tema? Så passer dette kostume helt perfekt. Kostumet består af en hvid bluse, blå kort vest, røde bukser, et guldfarvet tørklæde i taljen, guldfarvede sko og en rød hat med lilla fjer. Alt er lavet i et skinnende stof for at give den rette følelse, når barnet skal klæde sig ud som en elegant arabisk prins

Find Aladdin kostume til børn hos PartyKing

 

arabisk prinsesse kostume til piger arabisk kostume til børn prinsesse jasmin børnekostume lilla kostume mavedanser kostume til børn

Prinsesse af Arabien kostume til børn

Takket være dette søde kostume kan alle små piger forvandles til fortryllende arabiske prinsesser, som er hentet fra “1001 Nats Eventyr”. I kostumet indgår der bukser, top og en hovedbeklædning. Bukserne er meget brede og purpurfarvede, mens toppen er både sort og purpurfarvet.

Find Prinsesse kostume til børn hos PartyKing

prinsesse jasmin kostume til børn aladdin kostume 1001 nat kostume til børn arabisk kostume til børn blåt kostume børnekostume udklædning til fastelavn jasmin

Arabisk prinsesse børnkostume

Kan din pige lide at klæde sig ud, så er dette kostume det helt rigtige valg. Hun bliver som taget ud af Aladin tegnefilmen i dette flotte Jasmine kostume.Kan din pige lide at klæde sig ud, så er dette kostume det helt rigtige valg. Hun bliver som taget ud af Aladin tegnefilmen i dette flotte Jasmine kostume.

 Find dit prinsesse af orienten kostume til børn hos Temashop

arabisk kostume til børn arabisk prins børneudklædning kostume med turban til børn

Arabisk prins børnekostume

Elegant, arabisk prinse kostume, der består af bluse, vest, bukser, bælte og turban. Klæd dig ud som en magtfuld prins i dette flotte kostume til fastelavn. Kostumet indeholder bluse, vest, busker, bælte og turban

Find prins af ababien kostumet hos Temashop

arabisk beduin kostume aladdin arabisk kostume til børn 1001 nat kostume arabisk udklædning

Beduin kostume til børn

Flot, orientalsk beduin-kostume til drenge. Sættet består af en lang, stribet heldragt med matchende stribet hovedbeklædning.

Find det beduin kostumet hos Temashop

Fandt du det 1001 nat eventyr kostume til børn du ledte efter?

arabisk kostume til voksne 1001 nats kostume arabisk udklædning prinsesse jasmin kostume til børn kostume sheik kostume til børn

 

LÆS OGSÅ: 1001 nat eventyr kostumer til voksne

LÆS OGSÅ: Flere prinsesse kjoler til børn

 

Indlægget 1001 nat eventyr – Arabiske kostumer til børn indeholder affiliatelinks

pinit fg en rect red 28 - 1001 nat eventyr - Arabiske kostumer til børn

error: Content is protected !!