Påskeheks kostume til voksne

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Er du på jagt efter et godt påske kostume til årets påskefest. Hvad med et påskeheks kostume til voksne, som også kan bruges til halloween og fastelavn?

Hekse og påske

I dag forbinder vi mest hekse med Sankthansaften, men før i tiden har hekse også huseret i forbindelse med påsken. Der findes en del beretninger fra 1800-tallets bondesamfund, der fortæller, at heksene aftenen før Skærtorsdag fløj til Bloksbjerg.

Onsdag i påskeugen kaldes også Skt. Skadeaften, fordi man øst for Storebælt mente, at heksene denne aften fløj til sabbat med djævelen. Heksene fløj enten på en skade eller en kost, og de kom tilbage allerede torsdag for at gå i kirke og til alters. På Sankt Skadeaften måtte man sørge for at fjerne alle de redskaber, der kunne bruges som transportmidler for heksene. F.eks.  grisler og rager til de udendørs bageovne. Hvis en heks fløj afsted på sådan én, ville man få dårligt brød året igennem.

Troen på hekse

Heksen er kendt for at være den onde, den luskede og snedige kvinde – i mange eventyr og fortællinger. Hun bruger trolddom og magi med hendes fjender og for at få sin vilje. Hun er mystisk og uanset om hun er ude på at lokke børn til hendes hus af slik eller på udkig efter ingredienser til kendes heksebryg, så er det med at være varsom! 

I flere historier og eventyr dukker der hekse op, oftest bliver de opfattet som ondsindet. Heksefiguren tager udgangspunkt i naturreligionernes mytologi og er blevet videreudviklet gennem folkeeventyr og religiøse skræmmebilleder. 

Men troen på hekse eksisterer ikke kun i bøgerne, faktisk har man siden stenalderen troet på hekse og troldmænd. Men især i 1600-tallet var hekse og troldmænd et meget udskældt folkefærd. Kirken jagtede for det meste kvinder men også mænd og nåede at dræbe mange uskyldige mennesker selvom de mange mennesker faktisk hjalp andre folk med at blive raske fra urter og forskellige medicin. Men hvis mennesket gik hen og døde, kunne de selv gå hen og blive beskyldt for at være heks eller troldmand.

Selv den dag i dag er der stadig folk der lever som hekse og folk der tror på heksenes magiske evner. Hekse i dag er hovedsageligt en gruppe spirituelle, ikke-missionerende mennesker, der arbejder med selvudvikling, intuition, magi, tarokkort, drømmetydning, healing, urter og krystaller.

Når en heks skitseres er det oftest med en høj heksehat, en lang sort kappe, en krum bevortet næse med vorter og med sig har hun som regel hendes flyvende kost, tryllestav og heksegryde.

Der findes et hav af forskellige hekse kostumer til voksne. Vi har fundet nogle gode bud på et flot påskeheks kostume til voksne frem her: 

Skærmbillede 2019 03 24 kl. 23.26.10 676x1024 - Påskeheks kostume til voksne

Påskeheks kostume til voksne

Flot og forførende hekse kostume i flot mørkeblå farve. Kostumet er godt til Halloween, hvor du helt sikkert vil stråle i mængden.

Find kostumet hos Temashop

påskekostume vintage heks udklædning

Vintage heksekostume til voksne

Skønt vintage heksekostume til voksne med en frisk kjole og matchende heksehat. Et oplagt kostume til påske, til halloween og andre andre lejligheder hvor du har lyst til at vise heksen frem.

Find kostumet hos Temashop

 

LÆS OGSÅ: Påskeheks kostume til børn

LÆS OGSÅ: Hekse kostume til voksne

LÆS OGSÅ: Påskehare kostume

Indlægget Påskeheks kostume til voksne indeholder affiliatelinks

En mening om “Påskeheks kostume til voksne

Lukket for kommentarer.

error: Content is protected !!