Påskeheks kostume til børn

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Er I på jagt efter et godt påskekostume til årets påskefest. Hvad med et påskeheks kostume til børn, som også kan bruges til halloween og fastelavn?

Hekse og påske

I dag forbinder vi mest hekse med Sankthansaften, men før i tiden har hekse også huseret i forbindelse med påsken. Der findes en del beretninger fra 1800-tallets bondesamfund, der fortæller, at heksene aftenen før Skærtorsdag fløj til Bloksbjerg.

Onsdag i påskeugen kaldes også Skt. Skadeaften, fordi man øst for Storebælt mente, at heksene denne aften fløj til sabbat med djævelen. Heksene fløj enten på en skade eller en kost, og de kom tilbage allerede torsdag for at gå i kirke og til alters. På Sankt Skadeaften måtte man sørge for at fjerne alle de redskaber, der kunne bruges som transportmidler for heksene. F.eks.  grisler og rager til de udendørs bageovne. Hvis en heks fløj afsted på sådan én, ville man få dårligt brød året igennem.

Troen på hekse

Heksen er kendt for at være den onde, den luskede og snedige kvinde – i mange eventyr og fortællinger. Hun bruger trolddom og magi med hendes fjender og for at få sin vilje. Hun er mystisk og uanset om hun er ude på at lokke børn til hendes hus af slik eller på udkig efter ingredienser til kendes heksebryg, så er det med at være varsom! 

I flere historier og eventyr dukker der hekse op, oftest bliver de opfattet som ondsindet. Heksefiguren tager udgangspunkt i naturreligionernes mytologi og er blevet videreudviklet gennem folkeeventyr og religiøse skræmmebilleder. 

Men troen på hekse eksisterer ikke kun i bøgerne, faktisk har man siden stenalderen troet på hekse og troldmænd. Men især i 1600-tallet var hekse og troldmænd et meget udskældt folkefærd. Kirken jagtede for det meste kvinder men også mænd og nåede at dræbe mange uskyldige mennesker selvom de mange mennesker faktisk hjalp andre folk med at blive raske fra urter og forskellige medicin. Men hvis mennesket gik hen og døde, kunne de selv gå hen og blive beskyldt for at være heks eller troldmand.

Selv den dag i dag er der stadig folk der lever som hekse og folk der tror på heksenes magiske evner. Hekse i dag er hovedsageligt en gruppe spirituelle, ikke-missionerende mennesker, der arbejder med selvudvikling, intuition, magi, tarokkort, drømmetydning, healing, urter og krystaller.

Når en heks skitseres er det oftest med en høj heksehat, en lang sort kappe, en krum bevortet næse med vorter og med sig har hun som regel hendes flyvende kost, tryllestav og heksegryde.

Der findes et hav af forskellige hekse kostumer til børn. Vi har fundet nogle gode bud på et flot påskeheks kostume til børn frem her: 

Skærmbillede 2019 03 19 kl. 22.43.47 734x1024 - Påskeheks kostume til børn

Heks børneudklædning

Hekse kan også være søde. Klæd din datter ud som en glad lille heksepige i denne fine kjole med tyl, bånd og andre fine detaljer. Dertil medfølger en sort, spids heksehat med pink kantbånd.

Find kostumet hos Temashop

 

SE OGSÅ: Påske kostume til voksne

SE OGSÅ: Hekse kostume til børn

SE OGSÅ: Påskehare kostume 

Indlægget Påskeheks kostume til børn indeholder affiliatelinks

error: Content is protected !!